Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nyt on astetta paremmat burgerit! Pehmeiden briossisämpylöiden välissä on meheviä makuja

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.4.2024
|
Muokattu: 19.4.2024
Tänä kesänä burgerit saavat vaikutteita eteläamerikkalaisesta keittiöstä. Savupaprika, aurinkokuivattu tomaatti, korianteri, avokado, lime ja chili maistuvat pumpulinpehmeiden itse leivottujen sämpylöiden välissä.

Pirteä avokadokastike ja pihvien savuisuus ihastuttavat vegehamppareissa

Maukkaat ja mehevät kikhernepihvit ovat vegaanisten hampurilaisten tärkein osa ja hyvänä kakkosena tulevat itse tehdyt sämpylät.

Vegaaniset sämpylät onnistuvat käyttämällä kaurajuomaa ja vegaanista margariinia. Sämpylöiden voiteluun kannattaa hyödyntää kikhernepakkausten liemi, joka tekee sämpylöiden pinnasta kauniin kiiltävän ja ruskistuneen uunissa paistamisen aikana.

Kikhernepihvien massa onnistuu helpoiten sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa, jossa kaikki ainekset jauhoja lukuun ottamatta soseutetaan tasaiseksi. Jauhot sekoitetaan joukkoon käsin ja massan annetaan turvota jonkin aikaa, jotta pihvit on helppo muotoilla ja paistaa ehjänä.

Kun aurinkokuivatuilla tomaateilla sekä savupaprikalla ja oreganolla maustetut pihvit yhdistetään pehmeiden sämpylöiden välissä avokadomajoneesiin, astetta parempi vegaaninen purilainen on valmis.

Kuohkea briossi nostaa hampurilaisen seuraavalle tasolle

Kun hampurilaisessa yhdistyy pehmeä briossisämpylä, mehevä jauhelihapihvi ja pikantti chimichurrimajoneesi, kesän ykkösburgerin titteli on jaettu.

Kuohkea sisus, tasaisen kiiltävä pinta ja makeahko maku tekevät briossisämpylöistä täydellisen valinnan runsaasti makua sisältäviin chimichurri-burgereihin. Onnistuneen briossin takaa erittäin huolellinen vaivaus, kärsivällinen kohotus ja reilu määrä voita taikinassa.

Jauhelihapihvien mausteeksi riittää suola ja pippuri, sillä majoneesissa on makua runsaasti. Chimichurri on yrttinen kastike Etelä-Amerikasta, ja nyt sen maut toistuvat hampurilaisen väliin laitettavassa majoneesissa.

Majoneesin joukkoon soseutetaan valkosipulia, chiliä sekä kokonaiset ruukut lehtipersiljaa ja korianteria. Punaviinietikka antaa kastikkeelle juuri sopivan hapokkaan puraisun.

Tämä mehevä kokonaisuus vie kielen mennessään!

Järjestä hampparibileet