Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

10 x helppo välipala vähistä aineksista

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.2.2024
|
Muokattu: 6.2.2024
Kun iltapäivän nälkä yllättää, ota avuksi nämä muutamasta aineksesta valmistuvat välipalat, jotka myös koululainen osaa tehdä itse.

Rouskuvaa naposteltavaa pikkunälkään

Tuoreet napostelukasvikset ovat terveellinen välipala. Dippaile kasviksia proteiinipitoiseen hummukseen, niin välipala pitää nälkää pitkään. Yhdestä purkillisesta kikherneitä surautat hummusta niin, että siitä riittää useamman päivän välipaloihin.

Rapea hapankorppu on herkullinen välipala, kun laitat sen päälle uudenlaiset täytteet, joissa yhdistyvät täyteläiset ja raikkaat maut. Levitä hapankorpulle sulatejuustoa ja lado päälle särkisäilykettä ja kurkkua, maksamakkaraa ja omenasiivuja tai porkkanaraastetta ja kurpitsansiemeniä.

Nopea välipala pannulta

Letut sopivat hyvin välipalaksi, kun teet ne ravintorikkaista aineksista. Linssilettujen taikinaan tarvitset vain kaksi ainesta, kuivattuja linssejä ja vettä. Helppojen lettujen täytteenä maistuvat paistetut herkkusienet, pinaatti ja hummus.

Gluteenittomat banaaniletut saavat makua kookoksesta. Tarjoa letut marjojen kanssa tai jos haluat hieman herkutella, lisää lautaselle pallo vaniljajäätelöä.

Näppärät välipalapuurot ja -rahkat

Tuorepuurot toimivat aamupalan lisäksi välipalana. Erityisen herkulliset välipalapuurot saat, kun käytät maustamiseen omena- ja mustikkapiirakasta tuttuja makuja. Kaura- ja ruishiutaleet, rahka ja kauragurtti tekevät tuorepuuroista täyttäviä.

Rahka on välipalojen klassikko, joka valmistuu vähistä aineksista. Kolmen aineksen mustikkarahka valmistuu vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta, rasvattomasta rahkasta ja pakastemustikoista. Puolukkarahkassa maistuu täyteläinen kuohukerma. Kaurahiutaleet tuovat rahkaan täyttävyyttä ja kuituja.

Kotitekoinen pehmis – terveellinen vaihtoehto iltapäivän makeannälkään

Pehmis onnistuu myös kotona ja vieläpä terveellisesti ilman lisättyä sokeria. Kotitekoisen pehmiksen salaisuus on ruskeapilkkuiset banaanit, jotka makeuttavat pehmiksen ja tuovat siihen silkkisen rakenteen.

Pehmis valmistuu helposti. Laita pilkottu banaani ja muut pehmikseen tulevat hedelmät aamulla pakkaseen ja surauta ne iltapäivällä tehosekoittimessa pienen nestetilkan ja haluamasi muiden makuaineiden kanssa kuohkeaksi pehmikseksi. Hyvä makuyhdistelmä on esimerkiksi sesongissa oleva appelsiini ja puolukka, kokeile myös jäätelökioskeilta tuttua mansikkaa.

Lisää ideoita välipaloihin