Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lasagnekeitto

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee lasagnekeitto kätevästi yhdessä padassa. Käytä tomaattikeiton ja lasagnen yhdistelmään ylijääneet lasagnelevyt, jotka eivät riitä täyteen lasagnevuokaan.

Ainekset

8 kpl
lasagnelevyä
400 g
1 (pkt) naudan jauhelihaa 10 %
1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
8 dl
vettä
1 kpl
liha-annosfondi
1 tl
kuivattua basilikaa
1 tl
kuivattua timjamia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

ranskankermaa
(parmesaaniraastetta)
(basilikaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele lasagnelevyt noin 3 x 3 cm paloiksi. Ota jauheliha huoneenlämpöön.

8 kpl
lasagnelevyä
400 g
1 (pkt) naudan jauhelihaa 10 %
2

Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha öljyssä kasarissa. Lisää sipulit, porkkana ja tomaattipyree, paista hetki.

1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
tomaattipyreetä
3

Lisää paseerattu tomaatti, vesi, fondi ja mausteet kasariin ja kiehauta. Lisää lasagnelevyt kastikkeeseen. Anna kypsyä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää.

500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
8 dl
vettä
1 kpl
liha-annosfondi
1 tl
kuivattua basilikaa
1 tl
kuivattua timjamia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa
4

Viimeistele annokset ranskankermalla ja halutessasi parmesaaniraasteella sekä basilikalla.

ranskankermaa
(parmesaaniraastetta)
(basilikaa)

Saat kasvisversion, kun korvaat jauhelihan soijarouheella (2 dl soijarouhetta + 2 dl vettä) ja lihaliemikuution kasvisliemikuutiolla.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.10.2023
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

813

3403

23,8 g

8,3 g

113,8 g

11,0 g

6,5 g

31,5 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl tomaattipyreetä,

½ tl rouhittua mustapippuria,

½ tl suolaa,

ranskankermaa,

(parmesaaniraastetta),

(basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli